Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň.
Kolegyňa po vypití tureckej kávy pravidelne jej aj zvyšný lógr. Ďalej som sa tiež stretla s konzumáciou celých kávových zrniek ako súčasť španielskeho drinku. Nie je to príliš veľký šok pre organizmus (napr. kvôli vysokej koncentrácii kofeínu alebo aj z iných dôvodov)? Prípadne môže mať konzumácia logru nejaký pozitívny účinok? Ja ho totiž používam skôr na hnojenie kvetov :D.
Ďakujem za odpoveď.

Kávová sadlina je odpad, a ako s takým by sa s ňou malo aj zaobchádzať. Jej konzumáciu považujte za zdravotne rizikovú, v pravidelných dávkach či vyššom množstve môže z dôvodu vyššej koncentrácie niektorých látok podráždiť sliznicu tráviaceho traktu. Odborná literatúra uvádza aj schopnosť zvýšiť hladinu celkového aj LDL cholesterolu, za toto nesú zodpovednosť látky cafestol a kahweol.

Témy:  Chudnutie   Káva 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi