Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň,
je vhodné ako alternatívne sladidlo čakankový sirup? Z lekcie mi vyplýva, že je to pomerne ideálna náhrada za cukor, pretože je to vlastne rozpustná vláknina sladkej chuti? Aké má popr. nevýhody?
Veľmi ďakujem

Čakankový sirup je nutrične aj zdravotne veľmi zaujímavou alternatívou cukru. Hlavnou výhodou je vysoký podiel rozpustnej vlákniny inulínu, vysoká sladivosť a nízka hodnoty GI. Má tak vplyv na krvnú glykémiu a výživu probiotických kultúr v črevnom trakte, čím v oblasti sladidiel celkom vyčnieva.

Témy:  Čakankový sirup   Rozpustná vláknina 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi