Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Dobrý deň,
je vhodné ako alternatívne sladidlo čakankový sirup? Z lekcie mi vyplýva, že je to pomerne ideálna náhrada za cukor, pretože je to vlastne rozpustná vláknina sladkej chuti? Aké má popr. nevýhody?
Veľmi ďakujem
Čakankový sirup je nutrične aj zdravotne veľmi zaujímavou alternatívou cukru. Hlavnou výhodou je vysoký podiel rozpustnej vlákniny inulínu, vysoká sladivosť a nízka hodnoty GI. Má tak vplyv na krvnú glykémiu a výživu probiotických kultúr v črevnom trakte, čím v oblasti sladidiel celkom vyčnieva.
Témy: Čakankový sirup Rozpustná vláknina
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.