Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Dobrý deň,
ak budeme vylievať vodu z vopred namočených zŕn (ryža, pohánka, krúpy, atď.), nevylejeme si aj cenné látky? Zostanú nejaké?
Ďakujem
Cieľom namáčania zŕn je potrebné znížiť množstvo antinutričných látok v potravine. Z malej časti sa do vody uvoľňujú aj niektoré živiny, ale jedná sa o skutočne zanedbateľné množstvo, v celkovom súčte je tak väčším prínosom zníženie podielu antinutričných faktorov.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.