Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Vyprážané zemiakové lupienky

Vyprážané zemiakové lupienky

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Zemiaky olúpeme, nakrájame na cca 2-3 mm hrubé plátky nožom a osušíme ich v utierke.
2
Potom ich na panvici s väčším množstvom rozpáleného oleja vyprážame dozlatista.
3
Zemiakových plátkov nevkladáme do oleja príliš, aby sa k sebe nezlepili.
4
Po osmažení ich osušíme na obrúsku a necháme úplne vychladnúť.
5
Nakoniec ich ochutíme menším množstvom soli.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

454
kcal

1898
kJ

Makroživiny

01019293848 3 g20 g39.7 g2.2 g B S T Vl
Bielkoviny:3 g
Sacharidy:20 g
Tuky:39.7 g
Vláknina:2.2 g

Glykémia

index
42
kcal

nálož
8.4
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.1
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (3 g) Sacharidy (20 g) Tuky (39.7 g) Vláknina (2.2 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (2.7 %) Sacharidy (18.3 %) Tuky (78 %) Vláknina (1 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.