Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Varený krab

Varený krab

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A2 - Korýši

Postup prípravy:

1
Živého kraba pred spracovaním dôkladne umyjeme kefou pod prúdom tečúcej vody a varíme ju v osolenej vode s citrónom približne 15 minút.
2
Z uvareného kraba vyberieme mäso z nôh a klepiet, poprípade aj z kĺbov a z panciera.
3
Mäso podávame na nahriatom tanieri ozdobenom čerstvou petržlenovou vňaťou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

159
kcal

667
kJ

Makroživiny

0510152025 21 g11.2 g2.5 g4 g B S T Vl
Bielkoviny:21 g
Sacharidy:11.2 g
Tuky:2.5 g
Vláknina:4 g

Glykémia

index
13
kcal

nálož
1.5
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.7
kcal

cholesterol
180
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (21 g) Sacharidy (11.2 g) Tuky (2.5 g) Vláknina (4 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (53.2 %) Sacharidy (28.4 %) Tuky (13.6 %) Vláknina (4.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.