Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Ustrice s citrónovou šťavou a koriandrom

Ustrice s citrónovou šťavou a koriandrom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A14 - Měkkýši

Postup prípravy:

1
Vyberieme ustrice s pevne uzavretými lastúrami.
2
Lastúry pred úpravou očistíme kefkou.
3
Krátko pred podávaním ich roztvoríme ustricovým nožom. Dbáme na to, aby z nich nevytiekla ustricová voda.
4
Vrchnú lastúru odstránime.
5
Mäso zbavíme ustricového fúzu, väčšiu lastúru položíme na misu a obložíme ľadom.
6
Ustrice tesne pred konzumáciou pokvapkáme citrónovou šťavou a ochutíme čerstvým koriandrom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

56
kcal

234
kJ

Makroživiny

01.42.84.25.67 6.24 g5 g1.14 g0.3 g B S T Vl
Bielkoviny:6.24 g
Sacharidy:5 g
Tuky:1.14 g
Vláknina:0.3 g

Glykémia

index
11
kcal

nálož
0.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.2
kcal

cholesterol
312
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (6.24 g) Sacharidy (5 g) Tuky (1.14 g) Vláknina (0.3 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (45.1 %) Sacharidy (36.1 %) Tuky (17.7 %) Vláknina (1.1 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.