Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Tofu s červenou ryžou

Tofu s červenou ryžou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Červenú ryžu opláchneme a v nesolenej vode pod pokrievkou varíme približne 25 minút.
2
V priebehu prípravy ryže nakrájame cibuľu na malé kocky a tofu na stredné kocky.
3
Na panvici s olejom ich pri stálom miešaní krátko orestujeme.
4
Potom ich zložíme z platne a necháme pár minút vychladnúť.
5
Po dovarení ryže vodu zlejeme - časť použijeme na prípravu omáčky, zvyšok poslúži ako základ polievky.
6
V červenom vývare rozmiešame miso pastu.
7
Pridáme tofu kocky a necháme dve až tri minúty odstáť.
8
Podávame s paprikou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

638
kcal

2671
kJ

Makroživiny

021426283104 26.25 g86.68 g18.42 g10.42 g B S T Vl
Bielkoviny:26.25 g
Sacharidy:86.68 g
Tuky:18.42 g
Vláknina:10.42 g

Glykémia

index
23
kcal

nálož
20
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.8
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (26.25 g) Sacharidy (86.68 g) Tuky (18.42 g) Vláknina (10.42 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (16.7 %) Sacharidy (55 %) Tuky (25.2 %) Vláknina (3.1 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.