Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Thajská polievka s morskými plodmi

Thajská polievka s morskými plodmi

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A2 - Korýši, A14 - Měkkýši

Postup prípravy:

1
Na panvici s kokosovým olejom restujeme čerstvého kraba aj krevety približne 4 minúty z oboch strán.
2
Čerstvé slávky očistíme a varíme v hrnci s vodou, kým sa neotvoria (neotvorené mušle vyhodíme).
3
Vývar z mušlí použijeme ako základ polievky.
4
Do vývaru pridáme cherry paradajku, pálivú papriku, korenie a soľ.
5
Zmes varíme približne 5 minút.
6
Do hotovej polievky pridáme morské plody.
7
Celý pokrm dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

202
kcal

845
kJ

Makroživiny

048121620 17.03 g3.89 g12.83 g1.39 g B S T Vl
Bielkoviny:17.03 g
Sacharidy:3.89 g
Tuky:12.83 g
Vláknina:1.39 g

Glykémia

index
14
kcal

nálož
0.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.18
kcal

cholesterol
190.5
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (17.03 g) Sacharidy (3.89 g) Tuky (12.83 g) Vláknina (1.39 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (34.6 %) Sacharidy (7.9 %) Tuky (56.1 %) Vláknina (1.4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.