Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Tekvicový krém s pečeným cesnakom

Tekvicový krém s pečeným cesnakom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Tekvicu umyjeme a nakrájame na kúsky.
2
V nesolenej vode varíme približne 15 minút.
3
Súčasne olúpeme a nakrájame zemiaky.
4
V druhom hrnci ich varíme pod pokrievkou približne 20 minút.
5
V priebehu varenia olúpeme strúčiky cesnaku.
6
Na panvici s olejom ich pri nižšej teplote pod pokrievkou pomaly pečieme (10 minút).
7
Uvarenú tekvicu aj s vodou rozmixujeme na kašu.
8
Uvarené zemiaky cez sitko vareškou prepasírujeme do rozmixovaného polievkového základu z tekvice.
9
Dôkladne premiešame.
10
Polievku ochutíme sójovou omáčkou.
11
Pridáme pečený cesnak a ozdobíme čerstvou pažítkou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

177
kcal

740
kJ

Makroživiny

0612192531 4.55 g25.51 g5.13 g5.18 g B S T Vl
Bielkoviny:4.55 g
Sacharidy:25.51 g
Tuky:5.13 g
Vláknina:5.18 g

Glykémia

index
51
kcal

nálož
13.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.78
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (4.55 g) Sacharidy (25.51 g) Tuky (5.13 g) Vláknina (5.18 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (10.4 %) Sacharidy (58.5 %) Tuky (25.3 %) Vláknina (5.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.