Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Tekvicový krém s foie gras

Tekvicový krém s foie gras

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A7 - Mléko, A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Príprava polievky: Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky.
2
V hrnci s olejom ju pod pokrievkou dusíme 10 minút.
3
Tekvicu olúpeme, vydlabeme dužinu a nakrájame na kocky.
4
Vložíme do hrnca a pridáme menšie množstvo vody s bujónom.
5
Osolíme, pridáme karí a varíme 15 minút.
6
Pridáme smotanu a polievku rozmixujeme.
7
Príprava foie gras: Pečeň orestujeme na suchej panvici.
8
Potom osolíme a okoreníme.
9
Krém podávame s pečeňou a pečivom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

322
kcal

1347
kJ

Makroživiny

0613192632 5.63 g26.48 g19.76 g7.79 g B S T Vl
Bielkoviny:5.63 g
Sacharidy:26.48 g
Tuky:19.76 g
Vláknina:7.79 g

Glykémia

index
43
kcal

nálož
11.4
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.39
kcal

cholesterol
273.6
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (5.63 g) Sacharidy (26.48 g) Tuky (19.76 g) Vláknina (7.79 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (7.2 %) Sacharidy (33.8 %) Tuky (54.3 %) Vláknina (4.7 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.