Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Sushi uramaki s kaviárom

Sushi uramaki s kaviárom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A12 - Oxid siřičitý a siřičitany, A4 - Ryby, A3 - Vejce, A10 - Hořčice

Postup prípravy:

1
Dôkladne prepláchnutú ryžu nasypeme do hrnca, zalejeme cca 150 ml vody, priklopíme a privedieme do varu. Varíme sprudka 1-2 minúty, potom stlmíme na minimum a varíme ešte cca 10 minút.
2
Ocot zmiešame so soľou a cukrom a prehrejeme, kým sa všetko nerozpustí.
3
Ryžu zmiešame s octovou zmesou a necháme úplne vychladnúť.
4
Avokádo, reďkovku a lososa nakrájame na prúžky.
5
Celú riasu pokryjeme asi 0,5 - 1 cm vysokou vrstvou ryže. Ryža by mala byť až do krajov, aby potom rolky vyzerali pekne (aby sa ryža nelepila na ruky, namáčame si ich vo vode).
6
Po celej ploche nasypeme kaviár.
7
Potom riasu s ryžou obrátime, doprostred urobíme prúžok z japonskej majonézy a prilepíme jeden kúsok od každej ingrediencie a pomocou podložky všetko zarolujeme.
8
Podávame so sójovou omáčkou a wasabi.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

524
kcal

2194
kJ

Makroživiny

021416282103 16.75 g85.69 g11.65 g4.89 g B S T Vl
Bielkoviny:16.75 g
Sacharidy:85.69 g
Tuky:11.65 g
Vláknina:4.89 g

Glykémia

index
49
kcal

nálož
42
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1
kcal

cholesterol
69
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (16.75 g) Sacharidy (85.69 g) Tuky (11.65 g) Vláknina (4.89 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (12.9 %) Sacharidy (66 %) Tuky (19.3 %) Vláknina (1.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.