Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Sushi gunkan

Sushi gunkan

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A12 - Oxid siřičitý a siřičitany, A4 - Ryby

Postup prípravy:

1
Dôkladne prepláchnutú ryžu nasypeme do hrnca, zalejeme cca 150 ml vody, priklopíme a privedieme do varu. Varíme sprudka 1-2 minúty, potom stlmíme na minimum a varíme ešte cca 10 minút.
2
Ocot zmiešame so soľou a cukrom a prehrejeme, kým sa všetko nerozpustí.
3
Ryžu zmiešame s octovou zmesou a necháme úplne vychladnúť.
4
Nori riasu nastriháme na pruhy hrubé 3 cm.
5
Uhorku nakrájame na slabé plátky.
6
Navlhčíme si ruky vodou a z ryže tvarujeme oblé valčeky, dlhé asi 5,5 cm.
7
Zhora ho zľahka potrieme wasabi pastou.
8
Prúžok riasy na jednej strane navlhčíme, aby priľnul pri obtočení k riase z druhej strany.
9
Valček obtáčame riasou položený na podložke.
10
Do vzniknutého priestoru navrstvíme kaviár a dozdobíme pórom.
11
Z uvedeného množstva surovín získame cca 10 kúskov sushi.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

583
kcal

2438
kJ

Makroživiny

022456790112 33.01 g93.5 g7.63 g4 g B S T Vl
Bielkoviny:33.01 g
Sacharidy:93.5 g
Tuky:7.63 g
Vláknina:4 g

Glykémia

index
50
kcal

nálož
46.8
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
6.67
kcal

cholesterol
360
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (33.01 g) Sacharidy (93.5 g) Tuky (7.63 g) Vláknina (4 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (22.8 %) Sacharidy (64.5 %) Tuky (11.3 %) Vláknina (1.4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.