Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Špargľový šalát s vajcom

Špargľový šalát s vajcom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A3 - Vejce, A7 - Mléko, A8 - Skořápkové plody

Postup prípravy:

1
Špargľu umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme papierovou utierkou a zdrevnatelé konce odrežeme.
2
Ak je špargľa veľmi mladá, nemusíme ju lúpať, v opačnom prípade ju oškrabeme škrabkou na zemiaky.
3
Všetky výhonky špargle potom zviažeme a vložíme do vriacej osolenej vody tak, že špičky zostanú nad vodou a budú sa variť iba v pare.
4
Vajce uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť.
5
Uvarenú špargľu servírujeme na tanier, pridáme paradajky a vajce.
6
Celý pokrm pokvapkáme olivovým olejom a dozdobíme bazalkovým pestom a petržlenovou vňaťou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

211
kcal

882
kJ

Makroživiny

037101417 9.4 g7.71 g14.47 g6.1 g B S T Vl
Bielkoviny:9.4 g
Sacharidy:7.71 g
Tuky:14.47 g
Vláknina:6.1 g

Glykémia

index
23
kcal

nálož
1.8
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.51
kcal

cholesterol
185
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (9.4 g) Sacharidy (7.71 g) Tuky (14.47 g) Vláknina (6.1 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (18.4 %) Sacharidy (15.1 %) Tuky (60.9 %) Vláknina (5.6 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.