Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Slimák s cesnakovým maslom

Slimák s cesnakovým maslom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A14 - Měkkýši, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Príprava slimáka: Umyté slimáky vložíme do vriacej osolenej vody.
2
Varíme 20 minút.
3
Potom ich vyberieme z ulít pomocou ihly a odstránime z mäsa tvrdej bielej časti.
4
Takto pripravené slimáky varíme v zeleninovom vývare 15 minút.
5
V hrnci s čistou vodou vyvaríme samotné ulity a usušíme.
6
Príprava cesnakového masla: Cesnak olúpeme a rozotrieme nožom.
7
Petržlen nasekáme nadrobno.
8
Maslo osolíme, pridáme petržlen a rozotrený cesnak a vyšľaháme do peny.
9
Do každej ulity vložíme kúsok cesnakového masla a slimáka.
10
Naplnené ulity umiestnime do zapekacej misy, podlejeme menším množstvom vody a vložíme prehriať na chvíľu do rúry.
11
Podávame ozdobené nasekanou vňaťou petržlenu.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

245
kcal

1024
kJ

Makroživiny

0510162126 8 g4.25 g21.61 g0.56 g B S T Vl
Bielkoviny:8 g
Sacharidy:4.25 g
Tuky:21.61 g
Vláknina:0.56 g

Glykémia

index
11
kcal

nálož
0.5
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.07
kcal

cholesterol
141.75
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (8 g) Sacharidy (4.25 g) Tuky (21.61 g) Vláknina (0.56 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (13.5 %) Sacharidy (7.2 %) Tuky (78.8 %) Vláknina (0.5 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.