Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Salámová pizza s vajcom

Salámová pizza s vajcom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek, A3 - Vejce

Postup prípravy:

1
Príprava cesta: Rozmiešame rozdrobené droždie s trochou vlažnej vody a cukrom. Na teplom mieste necháme vzísť kvások.
2
V mise premiešame múku, soľ, kvások a olej.
3
Postupne prilievame asi 150 ml vlažnej vody a všetko zapracujeme do vláčneho cesta.
4
Vytvoríme bochník, poprášime múkou, prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť 1,5 - 2 hodiny, aby zdvojnásobil objem.
5
Na dosku s popraškom múky cesto vyvaľkáme na tenkú placku.
6
Pomocou valčeka ju prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.
7
Príprava sugo: Soľ, korenie a bazalku rozdrvíme v mažiari, zmiešame s troškou olivového oleja a necháme bokom.
8
Mrkvu a cibuľu nakrájame na kúsky a spolu s cesnakom orestujeme na olivovom oleji.
9
Pridáme lúpané paradajky a celú zmes varíme do zmäknutia.
10
Potom ju dochutíme soľou, korením a cukrom.
11
Po vychladnutí primiešame zmes z bazalky, olivového oleja a korenia.
12
Cesto vyvaľkáme, vytvarujeme zvýšený okraj a potrieme sugom.
13
Naň kladieme kolieska suchej salámy, nakrájané vykôstkované čierne olivy a tenké plátky uhorky.
14
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 10 minút.
15
Po upečení pizzu poukladáme nakrájaným uvareným vajcom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

248
kcal

1039
kJ

Makroživiny

0511162227 10.01 g22.41 g12.7 g2.17 g B S T Vl
Bielkoviny:10.01 g
Sacharidy:22.41 g
Tuky:12.7 g
Vláknina:2.17 g

Glykémia

index
32
kcal

nálož
7.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.07
kcal

cholesterol
86
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (10.01 g) Sacharidy (22.41 g) Tuky (12.7 g) Vláknina (2.17 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (16.5 %) Sacharidy (36.9 %) Tuky (45 %) Vláknina (1.6 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.