Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Salámová pizza s olivami

Salámová pizza s olivami

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Príprava cesta: Rozmiešame rozdrobené droždie s trochou vlažnej vody a cukrom. Na teplom mieste necháme vzísť kvások.
2
V mise premiešame múku, soľ, kvások a olej.
3
Postupne prilievame asi 150 ml vlažnej vody a všetko zapracujeme do vláčneho cesta.
4
Vytvoríme bochník, poprášime múkou, prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť 1,5 - 2 hodiny, aby zdvojnásobil objem.
5
Na dosku s popraškom múky cesto vyvaľkáme na tenkú placku. Pomocou valčeka ju prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.
6
Príprava sugo: Soľ, korenie a bazalku rozdrvíme v mažiari, zmiešame s troškou olivového oleja a necháme bokom.
7
Mrkvu a cibuľu nakrájame na kúsky a spolu s cesnakom orestujeme na olivovom oleji.
8
Pridáme lúpané paradajky a celú zmes varíme do zmäknutia.
9
Potom ju dochutíme soľou, korením a cukrom.
10
Po vychladnutí primiešame zmes z bazalky, olivového oleja a korenia.
11
Cesto vyvaľkáme, vytvarujeme zvýšený okraj a potrieme sugom.
12
Naň kladieme kolieska suchej salámy a nakrájané vykôstkované čierne olivy.
13
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 10 minút.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

203
kcal

850
kJ

Makroživiny

0511162227 8.54 g22.46 g8.37 g1.89 g B S T Vl
Bielkoviny:8.54 g
Sacharidy:22.46 g
Tuky:8.37 g
Vláknina:1.89 g

Glykémia

index
38
kcal

nálož
8.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.91
kcal

cholesterol
16
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (8.54 g) Sacharidy (22.46 g) Tuky (8.37 g) Vláknina (1.89 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (17.1 %) Sacharidy (45 %) Tuky (36.1 %) Vláknina (1.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.