Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Rukolová polievka

Rukolová polievka

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Na panvici s olejom orestujeme na kúsky nakrájanú šalotku a necháme ju zosklovatieť.
2
Potom k nej pridáme umyté lístky rukoly.
3
Ľahko osolíme a ponecháme na panvici až do chvíle, keď rukola „zľahne“.
4
Medzitým na kocky nakrájame batát.
5
Vložíme do hrnca s vodou a bujónom.
6
V okamihu, keď zelené lístky rukoly zmenšia svoj objem, presunieme ich aj so šalotkou do hrnca s batátom.
7
Varíme 20 minút.
8
Potom do hladka rozmixujeme.
9
Hladinu polievky ozdobíme kúskami čerstvého kozieho syra a rukolovými lístkami.
10
Podávame sa plátkami opečeného chleba.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

342
kcal

1432
kJ

Makroživiny

01021314252 13.21 g42.98 g11.22 g8.27 g B S T Vl
Bielkoviny:13.21 g
Sacharidy:42.98 g
Tuky:11.22 g
Vláknina:8.27 g

Glykémia

index
30
kcal

nálož
12.9
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.4
kcal

cholesterol
6.67
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (13.21 g) Sacharidy (42.98 g) Tuky (11.22 g) Vláknina (8.27 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (15.7 %) Sacharidy (51 %) Tuky (28.7 %) Vláknina (4.6 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.