Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Rizoto s hrebenatkami

Rizoto s hrebenatkami

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A7 - Mléko, A12 - Oxid siřičitý a siřičitany, A14 - Měkkýši

Postup prípravy:

1
Príprava ryže: V hrnci rozohrejeme maslo.
2
Prisypeme ryžu a za stáleho miešania 2 minúty restujeme.
3
Prilejeme vývar a biele víno.
4
Pridáme nakrájanú paradajku a cca 20 minút varíme.
5
Príprava mäsa: Hrebenatky očistíme a osolíme.
6
V panvici s rozpusteným maslom restujeme z oboch strán.
7
Podávame ozdobené lístky bazalky a s plátkom citróna.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

970
kcal

4058
kJ

Makroživiny

01938587796 25.47 g80.27 g53.01 g3.4 g B S T Vl
Bielkoviny:25.47 g
Sacharidy:80.27 g
Tuky:53.01 g
Vláknina:3.4 g

Glykémia

index
31
kcal

nálož
24.9
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
3.52
kcal

cholesterol
577.5
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (25.47 g) Sacharidy (80.27 g) Tuky (53.01 g) Vláknina (3.4 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (11.5 %) Sacharidy (36.2 %) Tuky (51.5 %) Vláknina (0.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.