Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Restovaný slimák s paradajkovou salsou

Restovaný slimák s paradajkovou salsou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A14 - Měkkýši, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Príprava slimáka: Slimáky bez ulity varíme v mierne solenej vode približne 60 minút.
2
Potom ho osolíme, okoreníme a na panvici s rozpusteným maslom orestujeme zo všetkých strán.
3
Príprava salsy: Paradajky nakrájame na menšie kúsky.
4
Estragón a bazalku nasekáme na kúsky.
5
Paradajky zmiešame s nasekanými bylinami a premiešame s balzamikovým octom.
6
Pripraveného slimáka podávame na paradajkovom lôžku.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

126
kcal

527
kJ

Makroživiny

02.24.46.68.811 6.16 g4.85 g8.89 g1 g B S T Vl
Bielkoviny:6.16 g
Sacharidy:4.85 g
Tuky:8.89 g
Vláknina:1 g

Glykémia

index
19
kcal

nálož
1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.21
kcal

cholesterol
76.5
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (6.16 g) Sacharidy (4.85 g) Tuky (8.89 g) Vláknina (1 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (20.1 %) Sacharidy (15.8 %) Tuky (62.5 %) Vláknina (1.6 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.