Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Pikantná paprikovo-tekvicová polievka

Pikantná paprikovo-tekvicová polievka

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na kocky.
2
V hrnci s olejom speníme cibuľku a cesnak.
3
Tekvicu umyjeme, vyberieme vláknitý stred so semienkami a nakrájame na kocky.
4
Do hrnca pridáme na kocky nakrájanú papriku a tekvicu.
5
Zmes zalejeme vriacou vodou.
6
Pridáme bujón a mletú sladkú papriku.
7
Po 15 minútach varenia polievku obohatíme o lahôdkové droždie a okoreníme mletým čili.
8
Varíme ešte 2 minúty.
9
Potom hrniec odstavíme zo sporáka a všetko rozmixujeme.
10
Polievku podávame ozdobenú lístkami červenej repy a šťaveľa.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

157
kcal

656
kJ

Makroživiny

048121620 5.31 g16.79 g6.21 g6.29 g B S T Vl
Bielkoviny:5.31 g
Sacharidy:16.79 g
Tuky:6.21 g
Vláknina:6.29 g

Glykémia

index
27
kcal

nálož
4.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.45
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (5.31 g) Sacharidy (16.79 g) Tuky (6.21 g) Vláknina (6.29 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (13.8 %) Sacharidy (43.6 %) Tuky (34.7 %) Vláknina (7.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.