Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Opekané zemiaky s cesnakovým dipom

Opekané zemiaky s cesnakovým dipom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A3 - Vejce, A10 - Hořčice

Postup prípravy:

1
Príprava zemiakov: Zemiaky umyjeme a so šupkou nakrájame na štvrťky.
2
Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska.
3
Plech vyložíme papierom na pečenie a zemiaky s cibuľou naň nakladieme.
4
Všetko ochutíme soľou a pokvapkáme olejom.
5
Pečieme cca 30 minút.
6
Príprava dipu: Zmiešame tatársku omáčku s rozotreným cesnakom.
7
Zemiaky namáčame v dipe a podávame ako chuťovku, skvelá je kombinácia s pivom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

599
kcal

2508
kJ

Makroživiny

01122324354 7.52 g44.62 g41.79 g7.33 g B S T Vl
Bielkoviny:7.52 g
Sacharidy:44.62 g
Tuky:41.79 g
Vláknina:7.33 g

Glykémia

index
45
kcal

nálož
20.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2
kcal

cholesterol
52
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (7.52 g) Sacharidy (44.62 g) Tuky (41.79 g) Vláknina (7.33 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (5.2 %) Sacharidy (30.6 %) Tuky (61.8 %) Vláknina (2.4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.