Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Mäso s kapustou a knedľou

Mäso s kapustou a knedľou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Príprava kapusty: Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky.
2
V hrnci so masťou ju necháme zosklovatieť.
3
Pridáme nakrúhanú červenú kapustu, rascu a soľ.
4
Podlejeme vodou a dusíme domäkka 15 minút.
5
Po odstavení hrnca z platne dochutíme cukrom a octom.
6
Rovnaký postup vykonáme aj s prípravou bielej kapusty.
7
Príprava hovädzieho mäsa: Mäso vložíme do hrnca s vodou.
8
Varíme 2 minúty.
9
Príprava bravčového mäsa: Mäso nakrájame na plátky.
10
Osolíme a okoreníme.
11
Dáme do pekáča so masťou av rúre pri 180 °C s občasným podlievaním pečieme 60 minút.
12
Podávame s teplými knedľami.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

1103
kcal

4614
kJ

Makroživiny

03060100130160 58.95 g125.85 g37.34 g13.75 g B S T Vl
Bielkoviny:58.95 g
Sacharidy:125.85 g
Tuky:37.34 g
Vláknina:13.75 g

Glykémia

index
32
kcal

nálož
40.3
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
6.9
kcal

cholesterol
125
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (58.95 g) Sacharidy (125.85 g) Tuky (37.34 g) Vláknina (13.75 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (21.7 %) Sacharidy (46.3 %) Tuky (29.6 %) Vláknina (2.4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.