Kategória: Obilniny lepkové / Ostatné
Energia kcal
208 kcal
Energia kJ
869 kJ
Bielkoviny
6.5 g
Sacharidy
39.3 g
Tuky
1.5 g
Vláknina
1.3 g
Žemľová knedľa sa pripravuje z cesta, ktorého základom je pšeničná múka, ďalšími surovinami sú mlieko, vajcia, soľ, droždie, cukor. Cesto následne prechádza varom.
Knedle obsahujú lepok, nie sú preto vhodné pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok.
Hodnota glykemického indexu je vysoká. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutí diabetom,
- v priebehu redukčných diét.
Knedľa slúži v kuchyni ako príloha k omáčkam či mäsu.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>