Kurzy ATAC

Knedľa pšeničná žemľová

Kategória: Obilniny lepkové / Ostatné

Knedľa pšeničná žemľová

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

208 kcal

Energia kJ

869 kJ

Bielkoviny

6.5 g

Sacharidy

39.3 g

Tuky

1.5 g

Vláknina

1.3 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (6.5 g) Sacharidy (39.3 g) Tuky (1.5 g) Vláknina (1.3 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (13.1 %) Sacharidy (79.2 %) Tuky (6.5 %) Vláknina (1.3 %)

Žemľová knedľa sa pripravuje z cesta, ktorého základom je pšeničná múka, ďalšími surovinami sú mlieko, vajcia, soľ, droždie, cukor. Cesto následne prechádza varom.

Pšeničná knedľa žemľová a zdravie

Knedle obsahujú lepok, nie sú preto vhodné pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok.
Hodnota glykemického indexu je vysoká. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutí diabetom,
​-
v priebehu redukčných diét.

Pšeničná knedľa žemľová v kuchyni

Knedľa slúži v kuchyni ako príloha k omáčkam či mäsu.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.