Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Maki suši s krabími tyčinkami

Maki suši s krabími tyčinkami

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A12 - Oxid siřičitý a siřičitany, A6 -Sója, A2 - Korýši

Postup prípravy:

1
V nesolenej vode uvaríme sushi ryžu (približne 10 minút).
2
Po odstavení z platne ju necháme niekoľko minút „dôjsť“ a scedíme.
3
Vo vlažnej vode rozmiešame cukor, ocot a soľ.
4
Dôkladne premiešame s ryžou.
5
Pripravíme bambusovú podložku, pomocou ktorej budeme suši baliť.
6
Na ňu položíme plátok riasy lesklou stranou dole.
7
Do polovice dáme ryžu, z ktorej vytvoríme jednoliatu vrstvu.
8
Pridáme nakrájanú uhorku a krabie tyčinky.
9
Riasu so všetkými surovinami opatrne zrolujeme.
10
Suši nakrájame na kolieska.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

203
kcal

848
kJ

Makroživiny

01020293949 6.4 g41.15 g0.89 g2.19 g B S T Vl
Bielkoviny:6.4 g
Sacharidy:41.15 g
Tuky:0.89 g
Vláknina:2.19 g

Glykémia

index
44
kcal

nálož
18.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.74
kcal

cholesterol
10
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (6.4 g) Sacharidy (41.15 g) Tuky (0.89 g) Vláknina (2.19 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (12.7 %) Sacharidy (81.4 %) Tuky (3.8 %) Vláknina (2.1 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.