Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Maki sushi s lososom

Maki sushi s lososom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A12 - Oxid siřičitý a siřičitany, A4 - Ryby

Postup prípravy:

1
Dôkladne prepláchnutú ryžu nasypeme do hrnca, zalejeme cca 150 ml vody, priklopíme a privedieme do varu. Varíme sprudka 1-2 minúty, potom stlmíme na minimum a varíme ešte cca 10 minút.
2
Ocot zmiešame so soľou a cukrom a prehrejeme, kým sa všetko nerozpustí.
3
Ryžu zmiešame s octovou zmesou a necháme úplne vychladnúť.
4
Lososa si nakrájame na prúžky, ktoré pokladáme na ryžu rozprestretú na nori riase.
5
Potom pomocou podložky všetko zrolujeme a krájame nožom namočeným v studenej vode.
6
Sushi konzumujeme s nakladaným zázvorom a namočené v sójovej omáčke.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

442
kcal

1851
kJ

Makroživiny

021436486107 12.97 g89.4 g2.79 g3.95 g B S T Vl
Bielkoviny:12.97 g
Sacharidy:89.4 g
Tuky:2.79 g
Vláknina:3.95 g

Glykémia

index
67
kcal

nálož
59.9
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.6
kcal

cholesterol
11
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (12.97 g) Sacharidy (89.4 g) Tuky (2.79 g) Vláknina (3.95 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (11.8 %) Sacharidy (81.1 %) Tuky (5.4 %) Vláknina (1.7 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.