Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Losos so smotanovou omáčkou a zemiakovým pyré

Losos so smotanovou omáčkou a zemiakovým pyré

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Príprava zemiakov: Zemiaky olúpeme a nakrájame.
2
Uvaríme v mierne osolenej vode.
3
Scedíme ich, pridáme smotanu a nasekaný špenát.
4
Ručným šľahačom pripravíme pyré.
5
Príprava omáčky: Smotanu so syrom okoreníme.
6
Za stáleho miešania rozmiešame na rozohriatej panvici.
7
Príprava lososa: Lososa osolíme, okoreníme a ochutíme korením.
8
Na rozpálenej panvici s olejom opečieme z oboch strán.
9
Podávame ozdobené listom špenátu a plátkom nachos.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

563
kcal

2354
kJ

Makroživiny

01019293848 39.62 g27 g32.17 g3.35 g B S T Vl
Bielkoviny:39.62 g
Sacharidy:27 g
Tuky:32.17 g
Vláknina:3.35 g

Glykémia

index
24
kcal

nálož
6.5
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.38
kcal

cholesterol
118.83
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (39.62 g) Sacharidy (27 g) Tuky (32.17 g) Vláknina (3.35 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (28.8 %) Sacharidy (19.6 %) Tuky (50.4 %) Vláknina (1.2 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.