Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Losos s cestovinovým šalátom

Losos s cestovinovým šalátom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby, A1 - Lepek, A8 - Skořápkové plody

Postup prípravy:

1
Príprava šalátu: Cestoviny uvaríme v mierne solenej vode (12-15 minút).
2
Listy špenátu opláchneme pod tečúcou vodou.
3
Píniové orechy nasekáme, sušené paradajky nakrájame na kúsky.
4
Na panvici s olejom krátko orestujeme orechy s paradajkami (1 minútu).
5
Potom pridáme špenát a za občasného miešania restujeme ďalšiu minútu.
6
Mierne osolíme a premiešame.
7
Na tanieri zmiešame s pripravenými cestovinami.
8
Príprava lososa: Čerstvý filet lososa osolíme a okoreníme.
9
Na panvici najprv sprudka opražíme.
10
Potom teplotu stiahneme a pod pokrievkou pečieme.
11
Po 5 minútach pokrievku zložíme, zvýšime teplotu a pečieme ďalšie 3 minúty.
12
Podávame s plátkom citróna a ozdobené tymiánom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

620
kcal

2596
kJ

Makroživiny

01224354759 39.59 g49.34 g28.59 g3.69 g B S T Vl
Bielkoviny:39.59 g
Sacharidy:49.34 g
Tuky:28.59 g
Vláknina:3.69 g

Glykémia

index
22
kcal

nálož
10.9
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.28
kcal

cholesterol
82.5
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (39.59 g) Sacharidy (49.34 g) Tuky (28.59 g) Vláknina (3.69 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (26 %) Sacharidy (32.4 %) Tuky (40.4 %) Vláknina (1.2 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.