Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Dve tretiny pripravených ružičiek brokolice s bujónom vložíme do vriacej vody.
2
Varíme pod pokrievkou približne 10 minút.
3
Olúpanú cibuľu nakrájame na kocky.
4
V hrnci s olejom dusíme pod pokrievkou približne 10 minút.
5
Potom ju umiestnime do mixéra.
6
Pridáme tofu, konopné mlieko, balzamikový ocot a citrónovú šťavu.
7
Všetko dôkladne rozmixujeme na hustú kašu.
8
Zmes nalejeme do misky a na chvíľu odložíme.
9
Uvarenú brokolicu aj s vodou tiež rozmixujeme na hustú kašu.
10
Kašu v hrnci dôkladne na miernej teplote premiešame s mixovaným tofu.
11
Zvyšnú tretinu čistej surovej brokolice s 1 dcl vlažnej vody rozmixujeme na kašu.
12
Následne vmiešame do vlažnej polievky.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

147
kcal

617
kJ

Makroživiny

03681114 9.44 g11.52 g5.61 g6.55 g B S T Vl
Bielkoviny:9.44 g
Sacharidy:11.52 g
Tuky:5.61 g
Vláknina:6.55 g

Glykémia

index
23
kcal

nálož
2.7
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.64
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (9.44 g) Sacharidy (11.52 g) Tuky (5.61 g) Vláknina (6.55 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (26.1 %) Sacharidy (31.9 %) Tuky (33.4 %) Vláknina (8.6 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.