Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Ovsené vločky skutočne obsahujú vysoký podiel nerozpustnej vlákniny, navyše počítajte aj s vyšším podielom antinutričných látok. U detí do 3 rokov je preto výhodné ich konzumáciu obmedzovať. Z dôvodu snahy o predĺženie trvanlivosti sa kupované vločky naparujú, obmedzia sa tým enzymatické reakcie, úroveň stráviteľnosti sa ale nijako nezlepší. Pokiaľ vločky necháte sfermentovať a následne ich dôkladne rozvaríte, stráviteľnosť sa takto výrazne zlepší, dôjde aj k zníženiu obsahu antinutričných faktorov.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.