Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Dobrý deň,
sú ovsené vločky pre svoj relatívne vysoký podiel nerozpustnej vlákniny vhodné na častú konzumáciu (cca 4x týždenne) u detí do troch rokov?
Ďakujem.
Ovsené vločky skutočne obsahujú vysoký podiel nerozpustnej vlákniny, navyše počítajte aj s vyšším podielom antinutričných látok. U detí do 3 rokov je preto výhodné ich konzumáciu obmedzovať. Z dôvodu snahy o predĺženie trvanlivosti sa kupované vločky naparujú, obmedzia sa tým enzymatické reakcie, úroveň stráviteľnosti sa ale nijako nezlepší. Pokiaľ vločky necháte sfermentovať a následne ich dôkladne rozvaríte, stráviteľnosť sa takto výrazne zlepší, dôjde aj k zníženiu obsahu antinutričných faktorov.
Témy: Ovsené vločky
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.