Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Pokiaľ tieto výrobky nie sú obohatené o cukry, soľ či neobsahujú niektoré aditíva, nie je problém ich v primeraných množstvách zaradiť do jedálnička. Nie sú možno vzorom nutričnej dokonalosti, na stranu druhú ale disponujú určitými charakteristikami, ktoré je možné považovať za vhodné - platí to predovšetkým pre stráviteľnosť, absenciu antinutričných látok typických pre obilniny a zastúpenie vlákniny. Vyššia GI je samozrejme nevýhodou, ktorú ale môžete korigovať celkovým množstvom konzumovaného výrobku a jeho kombináciou s niektorými nízkoglykemickými potravinami.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.