Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Môžem sa opýtať aký máte názor na proteín/bielkoviny ziskavane z cvrčkov? Sú naozaj tak hodnotné ako sa tvrdia?
Bielkoviny hmyzu majú vysokú biologickú hodnotu, v tomto smere kvalitné sú. V súčasnej dobe je ich cena mierne vyššia, čo súvisí s chovom a spôsobom spracovania, do budúcnosti sa ale tento parameter bude postupne zlepšovať. Svojím spôsobom vnímajte hmyzie produkty ako jednu z kľúčových zložiek stravy budúcnosti, aj keď je otázkou, do akej miery tento trend zasiahne gastrokultúru západného sveta, teda Európu a severnú Ameriku, ktorá sa historicky na konzumáciu hmyzu stavia skôr chrbtom (dôvodom sú predovšetkým predsudky).
Témy: Bielkoviny
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.