Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Môžem sa opýtať aký máte názor na proteín/bielkoviny ziskavane z cvrčkov? Sú naozaj tak hodnotné ako sa tvrdia?

Bielkoviny hmyzu majú vysokú biologickú hodnotu, v tomto smere kvalitné sú. V súčasnej dobe je ich cena mierne vyššia, čo súvisí s chovom a spôsobom spracovania, do budúcnosti sa ale tento parameter bude postupne zlepšovať. Svojím spôsobom vnímajte hmyzie produkty ako jednu z kľúčových zložiek stravy budúcnosti, aj keď je otázkou, do akej miery tento trend zasiahne gastrokultúru západného sveta, teda Európu a severnú Ameriku, ktorá sa historicky na konzumáciu hmyzu stavia skôr chrbtom (dôvodom sú predovšetkým predsudky).

Témy:  Bielkoviny 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi