Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
V tomto prípade je potrebné rozlišovať dva pojmy:
1. Kyselina mliečna - vzniká mliečnym kvasením cukrov,
2. Laktát - jedná sa o anión kyseliny mliečnej.
Kyselina mliečna ako kyslá forma laktátu vo svaloch vôbec nevzniká, medzi laktátom (vznikajúcim pri anaeróbnej glykolýze) a aktivitou črevného biomu nie je priama väzba.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.