Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Dobrý deň,
zaujímalo by ma, ako sú na tom zvieratá z konvenčného chovu, ktoré nikdy nechodia na pastviny, často sa ani nestretnú so zelenou picou, netrpia potom také zvieratá deficitom B12? Čo by znamenalo, že ani ich produkty nebudú oplývať týmto vitamínom.
Ďakujem za odpoveď.
Takáto situácia nevyvolá výraznejší nedostatok B12, ale predovšetkým omega-3 tukov. Je vypozorované, že zvieratá žijúce vo voľnom prostredí a živiace sa prirodzenou stravou majú podstatne vyšší podiel O3, než zvieratá v konvenčnom chove. Pokiaľ by mala vzniknúť obava z nižšieho množstva B12 v mäse, je možné zaradiť do stravy aj vnútornosti, ktoré sú na obsah tohto vitamínu najbohatšie (najlepšie je na tom pečeň).
Témy: Chudnutie
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.