Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň,
rada by som sa spýtala, aké odporúčate uprednostňovať oleje v teplej kuchyni. Ak volím medzi olivovým, repkovým a kokosovým olejom, aký je „najvhodnejší“ z výživového hľadiska? A mali by sme voliť výber oleja aj s ohľadom na športové aktivity?
Ďakujem.

Z uvedených olejov sa bežne prezentuje ako nutrične najvýhodnejší olivový nielen z dôvodu pomerov mastných kyselín, ale aj zastúpenia antioxidantov, horčín a ďalších pre zdravie atraktívnych látok. Pre tepelné úpravy je ale z dôvodu hodnoty dymového bodu výhodnejší kokosový, ktorý navyše zastupuje aj vysoký podiel MCT tukov (súčasne je ale najdrahší, takže je otázka osobnej preferencie, ktorú tuk použijete).

Témy:  Tuky 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi