Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň pán Jelínek,
urobím kefír za pomoci tibetských hubiek z bezlaktózového mlieka, keď v ňom nie je mliečny cukor?
Ďakujem.

Tibetská huba zastupuje niekoľko desiatok rôznych druhov mikroorganizmov, nie všetky fermentujú len laktózu. Bezlaktózové mlieko síce mliečny cukor neobsahuje, je ale zdrojom rovnakého množstva cukrov, pretože pri jeho výrobe bola laktóza rozštiepená na glukózu a galaktózu. Niektoré mikroorganizmy v hube sú schopné tieto cukry spracovať, len počítajte s tým, že výsledok bude chuťovo odlišný, než v prípade použitia bežného mlieka.

Témy:  Fermentácia 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi