Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň,
mohli by ste mi prosím dať nejaký príklad prepálenia sacharidu. Nie som si úplne istá či to chápem dobre.
Ďakujem.

V tomto prípade je myslená tzv. Maillardova reakcia - jedná sa o chemickú reakciu medzi niektorými sacharidmi a aminokyselinami, ktorá prebieha pri teplotách nad 120 °C. Pri tejto reakcii vzniká akrylamid, čo je látka s potenciálne karcinogénnymi účinkami. Je preto vhodné sa snažiť nepoužívať pri príprave pokrmov príliš vysokú teplotu (pečenie, vyprážanie, fritovanie).

Témy:  Chudnutie 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi