Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Dobrý deň,
v kvíze je uvedené, že "Kváskové pečivo je voči celému zrnu viac jang", skôr bolo tiež ale uvedené, že mletie obilia dodáva viac jin, chápem teda správne, že spôsob úpravy (pečenia), má silnejší konečný vplyv na celú potravinu, teda preto je v dôsledku viacerých jang?
Ďakujem :)
Dôvodom je zastúpenie soli, pečivo obsahuje v priemere 1,5-2% soli. Tzn. napr. napríklad 2 krajce chleba (cca 100 g) dajú 1,5-2 g soli, čo je v podstate 30 % odporúčanej dennej dávky. Soľ ako najsilnejší jang faktor v strave posunie rovnováhu práve týmto smerom.
Témy: Kvaskové pečivo
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.