Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň,
v kvíze je uvedené, že "Kváskové pečivo je voči celému zrnu viac jang", skôr bolo tiež ale uvedené, že mletie obilia dodáva viac jin, chápem teda správne, že spôsob úpravy (pečenia), má silnejší konečný vplyv na celú potravinu, teda preto je v dôsledku viacerých jang?
Ďakujem :)

Dôvodom je zastúpenie soli, pečivo obsahuje v priemere 1,5-2% soli. Tzn. napr. napríklad 2 krajce chleba (cca 100 g) dajú 1,5-2 g soli, čo je v podstate 30 % odporúčanej dennej dávky. Soľ ako najsilnejší jang faktor v strave posunie rovnováhu práve týmto smerom.

Témy:  Kvaskové pečivo 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi