Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Dobrý deň,
chcem sa opýtať, či sa pri výrobe suplementov srvátkových proteínov nepoužíva živočíšne syridlo zo žalúdkov zvierat? Čo som čítal, tak mi proces získavania syridla príde naozaj nehumánny. Tak chcem vedieť, či s tým majú srvátkové proteíny niečo spoločné.
Veľmi ďakujem
Existujú tri druhy syridiel: živočíšne, mikrobiálne a rastlinné.
Živočíšne sa dnes už nezískavajú zo živých teliat, ale porazených (maceráciou žalúdka a následnou extrakciou dostane výrobca izolát, ktorý ďalej biochemicky spracováva do výslednej podoby čistého enzýmu). Prevažná väčšina výrobcov potravín aj doplnkov stravy už používa mikrobiálne syridla, hlavným dôvodom je ich cena.
Témy: Syridlo
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.