Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň,
chcem sa opýtať, či sa pri výrobe suplementov srvátkových proteínov nepoužíva živočíšne syridlo zo žalúdkov zvierat? Čo som čítal, tak mi proces získavania syridla príde naozaj nehumánny. Tak chcem vedieť, či s tým majú srvátkové proteíny niečo spoločné.
Veľmi ďakujem

Existujú tri druhy syridiel: živočíšne, mikrobiálne a rastlinné.
Živočíšne sa dnes už nezískavajú zo živých teliat, ale porazených (maceráciou žalúdka a následnou extrakciou dostane výrobca izolát, ktorý ďalej biochemicky spracováva do výslednej podoby čistého enzýmu). Prevažná väčšina výrobcov potravín aj doplnkov stravy už používa mikrobiálne syridla, hlavným dôvodom je ich cena.

Témy:  Syridlo 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi