Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, či je veľký rozdiel v kvalite medzi sušeným a klasickým kváskom. Ďakujem

Teoreticky by nemal byť žiadny (v situácii, keď výrobca dodržiava zákonný postup a terminológiu), pretože kvások je v podstate fermentovaná múka, ktorú výrobca môže distribuovať v suchej alebo vlhkej forme. Na etikete produktu tak sledujte zloženie, ktoré je jednoduché - buď je uvedená kvasená múka (najčastejšie ražná), alebo múka a štartovacie kultúry, nič iné by sa správne vo výrobku nachádzať nemalo.

Témy:  Sušený kvások 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi