Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, ako je možné, že kvaskové pečivo, ktoré prejde pri výrobe pomerne vysokou teplotou, obsahuje živé mikroorganizmy, a pri kvasenej sterilovanej kapuste je aktivita mikroorganizmov potlačená.
Vopred ďakujem za odpoveď
Kváskové pečivo NEobsahuje živé mikroorganizmy (minimálne nie tie, ktoré stáli za tvorbou a aktivitou kvásku). Po upečení takého pečiva prebiehajú v produkte enzymatické reakcie typické práve pre kvások, nejedná sa ale o aktivitu živých mikroorganizmov.
Témy: Kvaskové pečivo
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.