Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, ako je možné, že kvaskové pečivo, ktoré prejde pri výrobe pomerne vysokou teplotou, obsahuje živé mikroorganizmy, a pri kvasenej sterilovanej kapuste je aktivita mikroorganizmov potlačená.
Vopred ďakujem za odpoveď

Kváskové pečivo NEobsahuje živé mikroorganizmy (minimálne nie tie, ktoré stáli za tvorbou a aktivitou kvásku). Po upečení takého pečiva prebiehajú v produkte enzymatické reakcie typické práve pre kvások, nejedná sa ale o aktivitu živých mikroorganizmov.

Témy:  Kvaskové pečivo 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi