Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň,
často v textoch píšete, že sa treba sústrediť na kvalitné mäso, hlavne bio kuracie. Je alebo kuracie niečím špeciálne zaťažené a nie je naozaj vhodné na konzumáciu?

Kurča chované v podmienkach velkochovov je zaťažené celým radom faktorov, ktoré pomerne zásadným spôsobom ovplyvňujú kvalitu mäsa nežiaducim smerom - jedná sa predovšetkým o stres, kvalitu kŕmnych zmesí vrátane procesu prekrmovania z dôvodu potreby rýchleho rastu, prípadne problém s podávanými antibiotikami, ktorých rezíduá v mäse zostávajú. Pokiaľ už chcete v kuchyni použiť mäso, je rozumné investovať do bio produkcie, je kvalitatívne na úplne inej úrovni.

Témy:  Chudnutie 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi