Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Dobrý deň,
často v textoch píšete, že sa treba sústrediť na kvalitné mäso, hlavne bio kuracie. Je alebo kuracie niečím špeciálne zaťažené a nie je naozaj vhodné na konzumáciu?
Kurča chované v podmienkach velkochovov je zaťažené celým radom faktorov, ktoré pomerne zásadným spôsobom ovplyvňujú kvalitu mäsa nežiaducim smerom - jedná sa predovšetkým o stres, kvalitu kŕmnych zmesí vrátane procesu prekrmovania z dôvodu potreby rýchleho rastu, prípadne problém s podávanými antibiotikami, ktorých rezíduá v mäse zostávajú. Pokiaľ už chcete v kuchyni použiť mäso, je rozumné investovať do bio produkcie, je kvalitatívne na úplne inej úrovni.
Témy: Chudnutie
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.