Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň,
ako sa pozeráte na Gersonovú terapiu? Robia to roky a tvrdia, že môžu pomôcť pri rôznych typoch rakoviny a aj iných chorôb úpravou stravy na rastlinnú a hlavne štiav. Ja nejak verím, že úprava stravy predsa len môže človeku pomôcť pri ťažkých ochoreniach, či sa mýlim? Samozrejme, že tam liečbu nasadzuje lekár, ale je to hlavne liečba surovou stravou a klystír.
Ďakujem

Tieto liečebné metódy sú nevedecké, teda neoverené, prevažná väčšina krajín ich zakazuje (čo je v podstate dôvod, prečo sa za touto "liečbou" cestuje najčastejšie do Mexika). Problém je v tom, že manipulácia so zdravím pomocou neschválených metód je zdravotne riziková, Gersonova terapia vo vzťahu k zhubným ochoreniam aj životu nebezpečná.
Všeobecne platí, že zvýšený príjem ovocia a zeleniny je zdravotne prospešný, vo vzťahu k nádorovým chorobám na preventívnej úrovni dokonca preukázateľne prínosný. Celý problém týchto alternatívnych metód spočíva vo fakte, že sú používané nie na preventívnej báze, kde vieme, aký je ich dopad, ale v pokročilých štádiách (často nevyliečiteľných) chorôb na čele s rakovinou. A tu je skutočne vedecky potvrdené, že tieto metódy už nemajú priamy vplyv na vývoj nádoru, navyše z celého radu dôvodov môžu zdravie ešte viac poškodiť.

Témy:  Chudnutie 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi