Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň,
ako kuchár s dvanásťročnou praxou nedokážem identifikovať zvieravú chuť. Môžete mi prosím stručne povedať aké potraviny chutia zvieravo?
Ďakujem za odpoveď

Zvieravú (= adstringentnú = trpkú) chuť spôsobujú v potravinách polyfenoly - nachádzajú sa v niektorých druhoch ovocia (väčšinou nezrelých, ale nie je to podmienkou), prípadne ju poznáte z vína (obsahuje vyšší podiel trieslovín). Akonáhle zjete arónie, nezrelý banán alebo sa napijete červeného vína (v lepšom prípade rozhryznete hroznové zrniečka), ucítite v ústach typicky trpkú (= zvieravú) chuť.

Témy:  Chudnutie 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi