Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Dobrý deň,
ako jedna z výhod červenej šošovky sa uvádza, že sa nemusí pred prípravou namáčať. Ak tomu správne rozumiem, aj napriek tomuto faktu je vhodné červenú šošovku pred prípravou namočiť?

Šošovku nie je nevyhnutné namáčať v situácii, keď je lúpaná. Odstránením vrchnej obalovej vrstvy sa u zŕn (strukoviny, obilniny, semená) sa výrazne zníži podiel vlákniny a antinutričných látok, také zrno je vhodné na tepelnú úpravu bez predchádzajúcich manipulácií. Lúpané zrná bez ohľadu na druh strukoviny vrátane jej farby je výhodnejšie pred tepelnou úpravou namáčať.

Témy:  Chudnutie 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi