Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.
Dobrý deň,
ako jedna z výhod červenej šošovky sa uvádza, že sa nemusí pred prípravou namáčať. Ak tomu správne rozumiem, aj napriek tomuto faktu je vhodné červenú šošovku pred prípravou namočiť?
Šošovku nie je nevyhnutné namáčať v situácii, keď je lúpaná. Odstránením vrchnej obalovej vrstvy sa u zŕn (strukoviny, obilniny, semená) sa výrazne zníži podiel vlákniny a antinutričných látok, také zrno je vhodné na tepelnú úpravu bez predchádzajúcich manipulácií. Lúpané zrná bez ohľadu na druh strukoviny vrátane jej farby je výhodnejšie pred tepelnou úpravou namáčať.
Témy: Chudnutie
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.
Na otázky odpovedá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov
Výživový poradca, autor siedmich úspešných kníh. Zakladateľ vzdelávacej spoločnosti ATAC organizujúcej kurzy, ktoré spájajú múdra východných filozofií s poznatkami modernej vedy. Jeho cieľom je odovzdávať celostné poznanie v oblasti výživy a zdravia všetkým skupinám populácie. Vedie kurzy výživového poradenstvo on-line, podieľal sa na programe Českej televízie Pod pokrievkou, je autorom výukového systému ZOF.