Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Čo je to pojem kyslosť olivového oleja? Ako súvisí s dymovým bodom?

Kyslosť olivového oleja je daná obsahom tzv. voľných mastných kyselín. Platí pravidlo – čím nižší obsah týchto kyselín, tým vyššia kvalita oleja. Kvalitné olivové oleje by nemali obsahovať viac ako 1% voľných kyselín, hodnota klesajúca pod 0,5 % už vypovedá o vysoko kvalitnom oleje. Obsah voľných kyselín nemá priamu súvislosť s teplotou prepálenia, pri dosiahnutí tzv. dymového bodu dochádza k nezvratným zmenám chemickej štruktúry oleja a vzniku karcinogénnych látok.

Témy:  Olivový olej 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi