Kurzy ATAC

Poradňa

Vybrané otázky z on-line poradne, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nami organizovaných kurzov.

Čo je to glycerol?

Glycerol (chemicky propán-1,2,3-triol) je hygroskopická bezfarebná viskózna kvapalina, vo forme svojich esterov je súčasťou tukov. Vyrába sa z tukov (esterov glycerolu s vyššími mastnými kyselinami) alkalickou hydrolýzou (vedľajší produkt pri výrobe mydiel).
Bežne sa používa v kozmetických výrobkoch (prísada v hydratačných krémoch a mydlách), v potravinárskom priemysle potom ako prísada na úpravu nápojov, zmäkčovadlo želé a iných cukroviniek. Ako súčasť potravín má označenie E 422.
Pokiaľ je táto odpoveď príliš komplikovaná, vnímajte glycedrol zjednodušene ako súčasť celkovej chemickej štruktúry tukov :o)

Témy:  Chudnutie 

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Ako naše kurzy hodnotia
absolventi.

Na otázky odpovedá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzov

Viac o Martinovi Jelínkovi