Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Slimák na masle s croissantom

Slimák na masle s croissantom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A14 - Měkkýši, A7 - Mléko, A1 - Lepek, A3 - Vejce

Postup prípravy:

1
Slimáky bez ulity varíme v mierne solenej vode približne 60 minút.
2
Zrná bôbu varíme vo vode cca 70 minút.
3
Na panvici rozpustíme maslo so smotanou so soľou a korením.
4
Pridáme uvarené bôby a pod pokrievkou dusíme približne 10 minút.
5
Na panvici s olejom krátko orestujeme uvareného slimáka zo všetkých strán.
6
Slimáky podávame so smotanovou omáčkou s bôbmi, ľahko pokvapkané šťavou z limetky, ozdobené pažítkou a doplnené croissantom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

247
kcal

1033
kJ

Makroživiny

048131721 5.77 g15.5 g17.63 g1.52 g B S T Vl
Bielkoviny:5.77 g
Sacharidy:15.5 g
Tuky:17.63 g
Vláknina:1.52 g

Glykémia

index
32
kcal

nálož
5
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.76
kcal

cholesterol
54.5
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (5.77 g) Sacharidy (15.5 g) Tuky (17.63 g) Vláknina (1.52 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (9.6 %) Sacharidy (25.9 %) Tuky (63.3 %) Vláknina (1.2 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.