Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Morčací steak s mrkvovými chipsy

Morčací steak s mrkvovými chipsy

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Príprava chipsov: Mrkvy olúpeme a nakrájame na tenké plátky.
2
Tie položíme na papierovú utierku, zľahka ich osolíme a necháme zhruba 15 minút „vypotiť“.
3
Potom ich obrúskom usušíme av miske ich premiešame so olejom a soľou.
4
Rozložíme ich na plech s papierom na pečenie a vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov.
5
Pečieme 15 minút.
6
Príprava šalátu: Papriku aj uhorku umyjeme.
7
Nakrájame ich na malé kúsky a premiešame s balzamikovým octom, soľou a korením.
8
Príprava mäsa: Plátok mäsa očistíme.
9
Ľahko osolíme a okoreníme
10
Na panvici s olejom sprudka z oboch strán orestujeme.
11
Potom ho posypeme grilovacím korením a opäť z oboch strán pár sekúnd restujeme.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

350
kcal

1466
kJ

Makroživiny

0612172329 23.98 g22.02 g16.76 g7.78 g B S T Vl
Bielkoviny:23.98 g
Sacharidy:22.02 g
Tuky:16.76 g
Vláknina:7.78 g

Glykémia

index
18
kcal

nálož
4
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.87
kcal

cholesterol
40
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (23.98 g) Sacharidy (22.02 g) Tuky (16.76 g) Vláknina (7.78 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (27.9 %) Sacharidy (25.7 %) Tuky (42.1 %) Vláknina (4.3 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.