Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Mandlovo-mrkvové mlieko

Mandlovo-mrkvové mlieko

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A8 - Skořápkové plody

Postup prípravy:

1
Nelúpané mandle prelejeme v miske vriacou vodou a namáčame 10 minút.
2
Vodu zlejeme a mandle olúpeme.
3
V menšom množstve vody dôkladne rozmixujeme.
4
Pridáme 500 ml studenej vody.
5
Zamiešame a necháme cca 2–3 hodiny odstáť pri izbovej teplote.
6
Potom v mixéri rozmixujeme do konzistencie bieleho mlieka.
7
Prefiltrujeme cez jemnú látku alebo sitko.
8
Mlieko zmiešame s čerstvo lisovanou mrkvovou šťavou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

139
kcal

580
kJ

Makroživiny

03581013 4.24 g5.2 g10.64 g2.6 g B S T Vl
Bielkoviny:4.24 g
Sacharidy:5.2 g
Tuky:10.64 g
Vláknina:2.6 g

Glykémia

index
30
kcal

nálož
1.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.04
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (4.24 g) Sacharidy (5.2 g) Tuky (10.64 g) Vláknina (2.6 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (12.6 %) Sacharidy (15.5 %) Tuky (68.2 %) Vláknina (3.7 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.